perjantai 17. huhtikuuta 2015

Paikka vapaana, J.K. Rowling

(Oma tehtävä)

J.K. Rowling on hyvin tunnettu kirjailija Harry Potter -kirjasarjansa ansiosta, joten olen tottunut siihen ajatukseen, että hän kirjoittaa fantasiakirjallisuutta. Aloitettuani Paikka vapaana kirjaa en aluksi meinannut sisäistää käsitystä siitä, että juuri hän on kirjoittanut kyseisen kirjan. Toisaalta tämä kirja olikin hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu kirja.
     Mielenkiintoni pysyi koko lukukokemuksen ajan kirjassa, mutta osa syynä siihen saattaa olla se, että halusin tietää, minkälainen tämä kirja loppujen lopuksi on. Paikka vapaana -kirja on kyllä todella erilainen verrattuna Harry Potter kirjoihin, eikä kuitenkaan ole aivan yhtä hyvä kuin Potter-kirjat. Tämä teos on kuitenkin hyvien kirjojen joukossa.
     Kirjaa tuli luettua lähinnä silloin, kun ei ollut mitään muuta tekemistä, joten siksi sen lukemisessa kesti aika pitkään. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö olisi pitänyt siitä. Kirjan lukemisessa kesti myös sen takia pitkään, koska itse kirjassa oli yli 500 sivua lukemista. Mielestäni kuitenkin J.K. Rowling on onnistunut kirjoittamaan oikein viihdyttävän ja jännittävän kirjan, joka sisältää juuri sopivan määrän huumoria oikeissa kohdissa.
     Jos olisin lukenut tämän kirjan nopeammin, en olisi ehkä unohtanut joitakin tapahtumia. Loppu puolella nimittäin en enää kunnolla muistanut, mitä kaikkea oli tapahtunut ensimmäisten 100 sivun aikana, joten jouduin hieman palaamaan takaisin, jotta kokonaisuus kirjasta säilyisi ehjänä. Mutta aina ei ehdi lukemaan niin paljon kuin haluaisi…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti