torstai 5. maaliskuuta 2015

Tie Myrskyluodolle, Anni Blomqist

(Oma tehtävä)

Tämä lukemani teos on ensimmäinen osa Anni Blomqvistin viidestä saaristolaisromaanista. Nämä viisi romaania muodostavat yhdessä laajan sekä vaikuttavan kokonaisuuden. Kyseinen kirja on ilmestynyt jo 1974. Idean siihen, että lukisin kyseisen kirjan sain sisareltani, joka oli lukenut tämän kirjasarjan kokonaan ja kehui sitä erittäin hyväksi. Siispä tietenkin mielenkiintoni heräsi ja halusin lukea koko sarjan, ja päätin sitten laittaa ensimmäisen osan osaksi lukudiplomia.
     Tie Myrskyluodolle on yksi niistä suomalaisista kirjoista, joista pidän erityisen paljon. Se on ihana kuvaus päähenkilön Maijan elämästä. Maija käy läpi vaiheita, jolloin ei haluaisi mennä naimisiin Jannen kanssa, jonka kanssa hänen on siis tarkoitus mennä naimisiin. Mutta tutustuessaan tähän herrasmieheen paremmin, niin hänen mielensä muuttuu matkan varrella. Kirjassa erityisen upeaa on kuvaus yksinkertaisesta elämästä saaristossa, jossa Maija ja hänen perheensä valmistautuvat talveen sekä Maijan häihin.
     Kirja oli mielestäni yksinkertaisesti erittäin suloinen kuvaus saaristolaisuudesta sekä oli ihanaa lukea sen ajan elämästä, kun kaikki oli yksinkertaista, eikä sähköä ollut vielä käytössä. Lisäksi se oli vanhaa aikaa, ja itse henkilökohtaisesti pidän todella paljon vanhoista ajoista ja vielä enemmän pidän sen aikaisista kuvaksista.
     Hyvää oli se, että kirja ei ollut kovinkaan pitkä ja tarina jatkuu seuraavassa neljässä osassa. Haluaisin jo jatkaa tarinaa, mutta muut lukudiplomi kirjat odottavat vielä lukemista, joten taidan päästä vasta loppujen neljän osan kimppuun kesän aikana... Toivottavasti tarina jatkuu muissa osissa yhtä ihanana ja suloisena! :)
     Kaiken kaikkiaan tämä oli mielestäni hyvä kirjavalinta ja ehdottomasti tulen lukemaan ainakin tämän ensimmäisen osan vielä moneen kertaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti