maanantai 30. kesäkuuta 2014

Mineraalit ja jalokivet, 300 maankamaran aarretta

(tehtävä 12, kirjoita noin 200 sanan tiivistelmä)

Lukemassani tietokirjassa käsiteltiin erilaisia mineraaleja sekä jalokiviä. Kirja sisältää niin tuttuja kuin tuntemattomiakin yksilöitä. Jokaisesta 300 eri mineraalista sekä jalokivestä kerrottiin erikseen pääpirteittäin kaikki oleellinen, muun muassa väri, kiilto, kovuus sekä muita ominaisuuksia. Nämä 300 mineraalia ja jalokiveä oli myös jaoteltu pienempiin ryhmiin kuten sulfideihin ja oksideihin sekä hydroksideihin.
    Kirjan alussa oli johdanto, jossa kerrottiin ominaisuuksista eli mitä ne tarkoittavat mineraaleilla. Alussa selitettiin myös, mitä kovuusluokittelua käytettiin. Tässä kirjassa käytössä oli Mohsin kovuusluokittelu.
    Jokaisella aukeamalla oli esitelty kaksi eri mineraalia tai jalokiveä. Lisäksi kerrottiin, kuinka kyseinen mineraali tai jalokivi on saanut alkunsa sekä mihin sitä käytetään nykyään. Mineraaleista ilmoitettiin myös yleisin löytymispaikka sekä taustatietoa nimestä sekä löydöksistä.
    Kirjan loppupuolella oli hakemisto sekä sanasto, josta oli hyödyllistä katsoa sanoja, joita ei ymmärtänyt. Jokaisen mineraalin esittelyn alkuun oli myös liitetty värikuva kyseisestä mineraalista. Lisäksi jokaisesta mineraalista sekä jalokivestä on kerrottu niiden kemiallinen merkki tai kaava. Tämän kirjan avulla on helppo tunnistaa mineraaleja sekä jalokiviä kuviensa ansiosta.
Erittäin helppolukuinen kirja, joka tarjoaa lisää tietoutta siitä, mitä jalkojemme alla oikein on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti